keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Aamut juoksee, arki rullaa

Heippa! Selvästikkin alkanut arki muuttumaan rutiiniksi, kun tuntuu ettei ole oikein mitään sen kummempaa kerrottavaa. Koiria on tullut lenkitettyä _paljon_ etenkin nyt parina viikkona, kun osa porukasta on ollut harjoituksessa muualla. Itse olen kassulle jääneessä porukassa ja täällä me ollaan puolikkaalla miehityksellä sitten pyöritetty arkea. Lisäksi olin viikonlopun gines, jolloin kävelykilometrejä tietenkin aina kertyy enemmän, kun muutamaan ukkoon lenkitetään koko koiratarhallinen enemmän tai vähemmän yli-innokkaita vetureita. Kävelykunto on siis kohonnut ihan huimasti! Nykyään ei tunnu juurikaan missään kävellä neljättä kertaa saman päivän aikana vajaa 5km lenkkiä. Ennen olisi kyllä ollut jalat aivan tohjona :D

Ollaan päästy muutamaan otteeseen jo tottistelemaan nimikkojemme kanssa ja meillä Erin kanssa treenit ovat lähinnä koostuneet leikistä ja sitä kautta suhteen luomisesta. Onneksi Eri on aivan hulluna patukoihin ja tekisi niiden eteen vaikka kärrynpyörän. On niin paljon helpompi harjoitella tottelevaisuutta koiran kanssa, joka innostuu lelusta tai edes ruuasta!

Alkuviikosta täällä koirapuolella kävi pari opiskelijaryhmää tutustumassa toimintaan ja puitteisiin. Yksi ohjaajista pääsi näyttämään heille miltä tottistreeni sotakoirapuolella näyttää ja yksi ohjaamaan koiraa suojelutilanteessa (eli niin että koira puree suojapukuun pukeutunutta maalimiestä). Sattuma sinänsä, että toinen vierailijaryhmistä oli entisestä lukiostani, toivottavasti edes joku heistä sai jonkinlaista innostusta sotakoiranohjaajaksi ryhtymisestä!

Perjantaina häämöttää kiinniolon jälkeinen lomillepääsy, sitä on meinaa tullut venattua! Hiukan on kyllä kipeä olo, kurkkuun sattuu ja yleensäkin sellainen junan alle jäänyt fiilis. Onneksi tuo viikonloppu kerkiää sopivasti saapumaan niin voin tarvittaessa sairastaa lomilla.. Sillee kuin jokainen tunnollinen taistelija tietenkin tekee!

Btw, meillä on muuten täällä Niinisalossa sellainen älyttömän siisti systeemi, että kuntoilemalla vapaa-ajallaan voi kerätä kuntoisuuslomia! 15kertaa kun käy pumppaamassa rautaa (tai venyttelemässä, soutelemassa, jumppaamassa, chillailemassa...) salilla, jolkottelee n.5km lenkin, käy pelaamassa kamujen kanssa fudista, tai ihan mitä vain muuta lajia, lenkittää nimikkoaan... eli siis tekee jotain fyysisesti aktiivista, niin ansaitsee yhden KL:n. 255vrk palvelevilla on mahdollisuus kerätä 3 vapaapäivää tällä systeemillä. Itse olen saanut kasaan 13merkkiä, eli kohta on kuntsari takataskussa!

Kohtapa onkin e-kausi pulkassa ja ois aika startata joukkokoulutuskausi. Aamuja takana 102, edessä 153. Aika se vain liitää, kohtahan on joulukin! Enkä edes ole silloin kiinni! Vain uutena vuotena.. (meinasin kirjoittaa "kohtahan on jo talvikin", mutta sitten muistin että täällä talven ihmemaassa satoikin jo lähes lumeksi luettavaa mikroskooppista eritettä taivaalta.. eipä siis tarvi talvea pahemmin odotella.. kunpa nyt vaan tulis se syksy takaisin! Tai kesä!?)

Note to self: 7viikkoa ilman varusvaihtoa ja pv:hän kieltää kotipesun.. ois vissiin hiukan mähmäset kuteet! Miten satunkin aina olemaan lomilla tai asevarastolla, kun olisi aika käydä pyykillä?

No niimpä! :P

Tottistelemaan menossa

Yo! Badass! Ginesgonahdus, ei kylläkään pysyvä vaan lavastettu ;)

8 kommenttia:

 1. Näitä sun kuulumisia on aina tosi mukava lueskella! Jos sä et olisi skoihin päässy nii mikä ois ollu toine vaihtoehto? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsin lääkintäpuolta ja sieltä olisin päässyt AUKkiin kuulemma helposti. Se ei kuitenkaan tuntunut minun jutultani vaikka sh-opiskelijan tausta onkin. Onneksi pääsin koirapuolelle, koska suoraan sanottuna olisin ollut ihan hukassa jos olisi pitänyt valita jokin muu linja!

   Poista
 2. Eipä gonahdeta siellä! ;) terv. SuperGona... :D Oli kyl melkosta päästä ohjaamaan koiraa suojelunäytökses 1/2h koulutuksella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipäs huudella siellä lainkaan! ;) Ja joo, voin vaa kuvitella miltä tuntu yrittää näyttää uskottavalta siinä kohtaa :DD

   Poista
 3. Kainuun prikaatissa alkoi tällä viikolla virallisesti talvi, joten me lähdettiin eilen lomille pakkastakeissa ja niissä naurettavissa karvalakeissa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HYI! Onneksi Niinisalossa on saanut vielä käyttää kesäkamoja! Naurettavaa pistää se pakkastakki ku ei ees oo pakkasta.. :D

   Poista