keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Viimeinen skoi-harjoitus

Miehistömme viimeinen yhteinen taisteluharjoitus takana ja alkuperäinen "kaksi yötä leirillä" vaihtuikin yhdeksi yöksi per puoliosastoa. Oma ryhmäni oli siis tuolla leirillä ti-ke. Ylivoimaisesti rennoin harjoitus ikinä: majoituttiin varuskunnan lähellä rakennuksessa, siirryttiin autoilla, kaikki toiminta tapahtui sisätiloissa ja taisteluvarustuksen sijaan meillä oli vain spol-kamat päällä. Harjoituksen aiheena oli voimankäyttö ja sitä päästiinkin tekemään tilanneharjoituksissa sotilaspoliisipartioina sekä koiran kanssa.
Erin kanssa vedettiin aika peruspuruja, kun ei tuo mikään voimankäyttökoira oikein luonteeltaan ole. Sotilaspoliisitilanteissa ilman koiraa sitten pääsinkin oikein tositoimiin. Aikalailla penkin allehan ne tilanteet menivät, mutta opin vuorokaudessa ihan valtavasti asioita ja oikeita tapoja toimia. Harjoitus oli fyysisesti tosi leeben, mutta henkisesti nuo "adrenaliini virtaa ja syke miljoonassa"-voimankäyttötilanteet ovat aika kuluttavia. Kassulle päästyä oli sellainen olo kuin olisi maratoonin juossu..
Aamut alkavat pikkuhiljaa hupenemaan, enää tasan 3 viikkoa tätä hupia jäljellä! Tj21..


Sissitonnikalat tulilla


9 kommenttia:

 1. Hui kuinka nopeasti sun inttiaika on menny! On ollut ihana lukea näitä inttijuttuja ja varsinkin hymyn korville on saanut jutut Eristä. Mitä luulet tuletko kaipaamaan Eriä intin jälkeen ja ns. ison koiran kanssa touhuamista? Itse olen niin herkkis ja kiintyvä "prinsessa" etten voisi edes kuvitella tilannetta jossa joutuisi koiran, joka on kuitenkin ollut iso osa elämää intin ajan niin jättämään sinne ja "unohtamaan"
  P.s. miksi sun ig on yksityinen? Harmittaa kun ei pääse enään näkemään kuvia arjestasi.

  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kuulla :)
   Pikkuhiljaa fakta Eristä luopumisesta on alkanut hajoittamaan yhä enemmän ja enemmän. Alkuunsahan päätin etten kiinny liikaa tuohon koiraan, mutta tälläkin hetkellä se pötköttelee tuossa kotisohvalla, kun en malta jättää sitä lomillakaan tarhoille.. Tuun niin hajoamaan, kun eron hetki tulee! Ja ehdottomasti jään kaipaamaan koiran kaa oikeasti tekemistä!

   Poista
  2. Niiin ja IG! Pistin sen varmuudeksi yksityiseksi, kannattaa hommata tunnukset instaan niin pääset seurailemaan :)

   Poista
 2. Olitko missään vaiheessa kiinnostunut johtajakoulutuksesta? Haitko edes AUKiin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuunsa tavoitteena oli AUK, mutta kun sain kuulla että kyseessä olisi SPOL-auk Säkylässä, halusin mielummin jäädä miehistöön työskentelemään koirien kanssa :)

   Poista
 3. Osaatko kertoa, että mitä linjoja naisille on Niinisalossa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porin Prikaati-liitoksen jälkeen en kyllä osaa sanoa tarkalleen. Naisia on ainakin sotakoiranohjaajina (miehistö + auk), tuliasemalinjalla, lääkinnässä, viestissä, jääkäreissä, aseseppänä, huollossa, säässä ja kuskeina :)

   Poista