tiistai 14. huhtikuuta 2015

Mitä mukaan inttiin? (versio 2.0)

Ennen palvelukseenastumista kirjoittelin postauksen siitä, mitä kaikkea pakkasin mukaani ekoille viikoille. Muokkasin listaa niin, että yliviivasin kaiken turhaksi kokemani, lihavoin erityisen tärkeät asiat ja lisähuomautukset ovat kurssivoitu.
 • PAM, Kela-kortti, rokotustodistus, ajokortti ja tilinumero
 • Urheilurintsikoita (näillä näkymin kuudet, joista osa kevyemmällä tuella varustettuja) Vähempikin riittää!
 • Omia alushousuja (siltä varalta ettei ne intin bokserit olekkaan niin hyviä..)
 • Omia sukkia
 • Uikkarit
 • Lääkepussukka (Buranaa, silmätippoja, Samarinia, antihistamiinia, maitohappobakteereja)
 • Laastareita (tavallista leikattavaa tekstiiliversioo, yksittäispakattuja sekä rakkolaastareita)
 • Lääkereseptit
 • Kylmägeeli
 • Ravintolisiä (D- ja Mg)
 • Hiusjuttuja (ponnareita, pinnejä, hiusverkkoja, harja)
 • Tukka-aineita (hiuslakka, kuivashamppoo)
 • Pesuaineet (shamppoo, hoitoaine, naamapuhdistusaine, kosteusvoide)
 • Hammasharja, -tahna, dödö, sheiveri ja aurinkosuojalla varustettu bb-voide auringonpaahteessa pidettyjen sulkeisten varalle (en halua polttaa nokaani :D)
 • Käsipeili
 • Tabletti+laturi, puhelin+laturi, kuulokkeet ja lisäakku
 • Purkki tonnikalaa ja purkki ananaspaloja sekä kertakäyttölusikoita (just in case :D)
 • Kolikoita karkkiautomaattia varten (omnomnomn)

Lisäksi olin laatinut postauksen hankintalistasta. Nyt, intin käyneenä ja kokemusta riikkaampana, kommentoin omaa ajatuksenjuoksuani. Kursivoidulla alkuperäiset pohdintani ja perässä nykyinen kommenttini aiheeseen.

- Urheilurintsikoita, monet! Mielummin otan noita muutamat liikaa kuin muutamat liian vähän mukaani. Varsinkin parin viikon gines-putkilla, kun pesumahdollisuutta ei ole, on varmasti kiva, että olisi puhtaita liivejä varalla. Tällä hetkellä paras hinta-laatusuhde on löytynyt Lidlin Crivitin 9€ liiveiltä sekä H&M:n 20€ liiveiltä. Tämänhetkinen varastoni on 4kpl, joten muutamat ainakin pitää vielä ostaa.

-> Alkuunsa minulla oli mukana varmaan seitsemät urheilurintsikat ja olihan se nyt hiukan liioiteltu määrä.. Lopulta minulla oli käytössä enää parit: keskivahvalla ja kevyellä tuella varustetut. Niitä vaihtelin ja pesin tarpeen mukaan (meillä oli pesukone käytössä intissä, mikä tietenkin helpotti asioita)


- Tumma uimapuku! Ainakin Niinisalossa kaikki joutuvat uimaan edes kerran sen 200m (toisin kuin joissain varuskunnissa, joissa ei ole uimahallia mailla halmeilla :D). Intti tarjoaa kyllä uikkarit, mutta on eri asia, suostuuko kukaan pistämään niitä päälleen. Jos hyvä tuuri käy, saattaa saada suht sopivan yksilön. Jos taas käy huono tuuri, uikkarit voivat olla 4 kokoa liian pienet tai isot ja vakiovarustuksena löytyy hehtaarin kokoiset jalka-aukot.. Vilautteleminen ei ole meikäläisen juttu, joten uikkariostoksille mars! Tälläisiä vaihtoehtoja olen katsellut, kriteereinä tumma väritys, yksivärisyys, yksiosaisuus ja halpa hinta:

-> Kävimme uimassa tasan kerran ja ostamani uimapuku ei kelvannut, koska siinä oli halterneck-kiinnitys.. Pistin sen sitten intin uikkarin alle hieman peittämään paikkoja. Uikkari oli melko turha ostos, koska tuskin käytän sitä tulevaisuudessa. Mustat/tumman siniset urheilurintsikat ja bikini-alaosa intin uikkareiden alla olisi ajanut saman asian.- Sopivia sukkia! Intistä saa kyllä pieniäkin sukkia (tai pieniä ja pieniä.. kokoa 39). Itselläni on kuitenkin kaikilla "intti tutuksi"-leireillä jaettu pienimmät mahdollisimmat sukat ja ne ovat olleet about 1,5 kertaa isommat kuin jalkani. Ryttääntynyt liian iso sukka kengässä tarkoittaa samaa kuin hervottomat rakot.. Ei kiitos! Tällä hetkellä kyttään josko Lidliin tulisi taas myyntiin muotoiltuja urheilusukkia 3€/2paria. Talvea varten pitääkin sitten hommata ihan oma arsenaali jotain superlämpösiä villasukkia, mutta ne eivät onneksi ole ihan just ajankohtaisia!


-> Oma jalkani on kokoa 39 enkä IKINÄ saanut sopivan kokoisia sukkia varusvaihdosta.. Aina ne olivat joko kokoa 43-> tai niin kapeita etteivät jalkaan mahtuneet. Eli omia sukkia! Ehdottomasti! Etenkin talvella jotkut omat villasukat ovat varmasti hintansa arvoiset. Intin saapassukat ovat ainakin minun jalkaan kamalan malliset. Tässä linkki sukkiin, joita ostin varmaan 10 paria, ja jotka ovat olleet palelevien jalkojeni pelastus: LINKKI TÄHÄN


- Urheilualushousuja! Lähes kaikki intissä olevat naiset vannovat pv:n boksereiden olevan ihan parhaat alushousut ikinä.. Aion silti ihan varmuuden vuoksi hommata hipsterimallisia alushousuja, jos en tykkääkkään niistä yök-niin-ällöttävistä boksereista.
-> Tavalliset alushousut ajoivat asian kunhan hiukan valikoi niitä, jotka eivät ihan kamalasti hierrä ja puserra. Käytin kerran intin boksereita (kuulin niiden olevan hyvät marsseilla).. Itselläni hitsas sisäreidet palovammoille sen 14km marssin aikana johtuen niistä boksereista.. Ei kiitos enää koskaan!

- Tukkajuttuja, paljon! Minulla tätä tukkaa riittää vaikka vähän muillekkin jakaa, joten miljoonat ponnarit, kumilenkit ja pinnit eivät ole pahitteeksi. Ajatuksena on lyhentää hieman hiusten pituudesta, muttei mitenkään ratkaisevissa määrin. Yksi plussa tässä hiuskuontalossa kuitenkin on: minulla ei ole otsatukkaa! Se vasta oliskin vaikea saada siististi aisoihin.
Lisäksi tietenkin hiuslakkaa ja kuivashamppoota on hommattava oikein kunnon arsenaali.-> Kaikenlaiset pinnit ja hiusverkot jäivät täysin käyttämättä, sillä oman tukkani sain kuosiin kahdella pikkuponnarilla ja yhdellä isommalla. Lisäksi ei saatu P- eikä E-kaudella käyttää hiuslakkaa/kuivashamppoota herkkien palovaroitinjärjestelmien vuoksi, joten ihan turhaan minulla nekään oli mukana.


- Lisäakku kännykkään! Iphone on yhtä kuin maailman surkein akunkesto, ja lisäksi tässä on sellainen kiva ominaisuus, että lämpötilan laskiessa alle +5, kännykkä sammuu itekseen eikä suostu käynnistymään ennen kuin saa lisävirtaa.. Iltaisin tahtoisin pystyä esim. whatsappaamaan enemmän kuin 5 minuuttia kerrallaan, joten kunnon iso lisäakku tulee tarpeeseen. Sillä saa sitten myös (toivon mukaan) herätettyä henkiin mm. leireillä kohmettuneen luurin. Varasuunnitelmana aion ottaa entisen Lumiani jollain prepaidilla messiin, saapahan edes sitten laitettua tekstarina, että "mun kännykkä hyyty" :D
Kiikarissa on tällä hetkellä 13 000mAh:n suuruinen lisäakku, jonka saa TÄÄLTÄ todella edullisesti (45€). Tuolla saa periaatteessa ladattua kännykän akun ainakin 6 kertaa täysin tyhjästä ihan täyteen ilman minkäänlaista sähköverkkoa. Eniten käyttöä lisäakulle tulisi varmaankin leireillä, ja siellä tuo kuusi kertaa kännykän akun tyhjäksi saaminen ei takuulla tule onnistumaan. Haluan kuitenkin hommata mielummin hieman ylimitoitetun kapasiteetin akkuun, sillä se käsittääkseni "kuluu" käytössä(?). (joo, en tosiaankaan ole mikään nero näissä sähköjutuissa.. Enemmänkin isin heiniä! :D)


-> Maksoin 45€ lisäakusta, joka oli totaalinen susipaska! Ei siinä ollut kapasiteettia kuin yhden akullisen lataamiseen.. (Epä)onnekseni iPhoneni hajosi E-kaudella ja hommasin puhelimen, jonka akku kestää jopa vuorokauden (toisin kuin omenapuhelimessa!) ja joka ei sammu, kun lämpötila laskee alle +5.. Eipä ainakaan tähän mennessä ole ollut niin pitkiä harjoituksia etteikö olisi akku riittänyt kännykässä, kun pitää lentokonetilaa päällä aina kun ei tarvitse yhteyttä.- Tehokas pieni taskulamppu! Olin isosiskoni kanssa kerran viikonlopun mittaisella "inttileirillä" ja silloin yövyttiin teltoissa. Se kerta opetti minulle, että teltassa on pimeää kuin pirun perseessä (myrskylyhdystä huolimatta) eikä siellä näe oikein mitään ilman taskulamppua. Eli taskulamppu ehdottomasti mukaan leirille, on meinaan pirullista etsiä sitä kadonnutta hanskaa siellä pilkkopimeessä, kun pitäisi minuutin päästä olla makaamassa poterossa ja ulkona lämpötilat hipoo nollaa.. TÄMÄ Varustelekan ledilamppu olisi varmaan tähän rakoon melko passeli?


-> En mä mitään taskulamppua ikinäkään saanut hommatuksi.. Koirapuolella meidän koirarepun sisältöön kuului LedLenser, mutta tuurillani minun kamoistani se juurikin puuttui.. Kännykän taskulamppu oli kova sana harjoituksissa. Voisin silti suositella jokaista hommaamaan vaikka otsalampun inttiin! Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen kironnut pimeässä reppua kaivellessa, kun ei mitään nää ja sormet ovat kylmästä niin tunnottomina ettei niistäkään ole mitään apua..- Puukko! Sitä kuulemma tarvitaan leireillä lähes kaikkeen.. En ole koskaan käsitellyt puukkoa (muuta kuin keittiössä ehkä pari kertaa, oon melkoinen kokki joo!), eli en ihan ole vakuuttunut sen tarpeellisuudesta, mutta uskon kiltisti mitä sanotaan. Hyvän puukon ominaisuuksia en ole vielä saanut selville, mutta pitänee kysellä asiasta intin käyneiltä/intissä olevilta tutuilta. Itseltäni ei yhtäkään eräjormailuun sopivaa puukkoa löydy kun taas toiset hommaavat aina matkamuistokseen uuden puukon satojen edellisten seuraksi (eikös niin T ;)?)
->Aina välillä maastossa kuuli "onks kellään hei puukkoo?" ja silloin itsellänihän ei tietenkään ollut sitä mukana.. Kunnollinen puukko, joka on myöskin mukana, olisi kyllä ollut kätevä. Koin myös Leathermanini kätsyksi niin laastareiden leikkaamisessa, pikkuvarpaan kynnen tasoittamisessa kuin varustevyön fixaamisessa.


- Hyttysmyrkkyä! Ehkä minun kannattaisi lopettaa tämän postauksen kirjoittaminen ennen kuin menen kaikkiin ihan ääripäisyyksiin kuten itikkamyrkkyihin sun muihin.. Mutta onhan tuo varmana kätevää siellä mettässä rämpiessä, ei voi kukaan kiistää! Eihän? Olen maailman ötökkäkammoisin ihminen ja vaikkei siitä karkotteesta olisikaan oikeasti mitään hyötyä, pelkkä ajatuskin sen olemassaolosta jotenkin rauhottaa.. Onkohan olemassa jotain voimakenttää, joka suojaa hyttysiltä, paarmoilta, ampiaisilta, hirvikärpäsiltä ja punkeilta?-> Haha! Ikään kuin tälläisten suihkutteluun olisi riittänyt aika! Eikä kesällä onneksi ollut paljoakaan hyttysiä (koska oli kuuma ja kuiva kuin saharassa koko kesän?)


- Kunnolliset kuulokkeet! Nuo Tigerista ostetut kolmen euron kuulokkeet eivät ole ihan mitkään maailman parhaimmat. Lisäksi haluaisin todellakin säilyttää Spotifyn kännykässäni, koska musiikkia kuuntelemalla voi pelastaa melkoisen valtaviakin vitutuksia. Ilmainen parin vuoden premiumini Spotifyyn loppuu toukokuussa, pitänee siis joko hommata jostain lisää ilmaista "kokeilua" taikka oikeasti maksaa rehellisesti käyttämästään palvelusta..


-> Kuulokkeilla oli helppo päästä hetkeksi pakoon koko inttiä eikä kyllä harmita yhtään, että sijoitin "jopa" 20€ kunnollisiin korvanappeihin. Myöskin tuo Spotifyn Premium on ollut ihan pelastus koiria lenkittäessä! On voinut kuunnella musiikkia myös silloin, kun metsän siimeksessä ei netti pelaa (offline-toiminto).

Loppuun vielä kommenttia juomarakosta, josta puhuin jossain postauksessani jo ennen kuin edes olin päässyt inttiin:
Olisihan se ollut ihan pirun kätevä P-kauden 30-asteen helteissä, mutta kesällä en saanut aikaiseksi hommattua rakkoa. Tehtiin kimppatilaus Varustelekasta syksyllä ja ekalla käyttökerralla suurin osa meidän rakoista vuosi (parasta ikinä olla koko päivä maastossa märässä tetsarissa, kun on jo muutenkin ihan pirun kylmä!). Paska ostos siis..


Toivottavasti postauksesta on hyötyä teille, jotka valmistaudutte menemään inttiin. Ja niille, jotka ovat par'aikaa siellä tai ovat käyneet jo koitoksen läpi, laittakaahan kommenttina tulemaan omia ajatuksianne ja lisäyksiä aiheeseen liittyen!

PS. Jatkan arjesta ja juhlasta bloggailua osoitteessa: kamalankiva.blogspot.com tervetuloa lukemaan!

13 kommenttia:

 1. Samoja asioita tosiaan kävit läpi ja ehdotit ostamaan mitä valintatilaisuudessa oleva nais kokelaskin ehdotti :) Nämä on hyvä ottaa esille kun moni niitä varmasti miettii kovasti. Itselle jäi valintatilaisuudesta päätä särkevä jännitys. Meidän aluatoimistolta on vain yksi ainoa paikka ja se on Kajaanista !! :0 Seuraava mahdollisuus on ll/16 erään. Huhhuh minä sanon :D Jos inttiin halajaa niin saa kyllä hakee tarpeeksi ajoissa että pääsee edes mielusaan erää taikka paikkaan. Sulla kävi kyllä tosi hyvin oman palveluksen alun kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kyllä vähän paikkoja! Meillä oli muistaakseni 5 paikkaa seuraavaan Niinisalon erään ja sain niistä yhden, onneksi :) Tsemppiä odotteluun, aika kyllä vierähtää nopiaan vaikkei heti pääsisikään aloittamaan seuraavassa erässä :)

   Poista
  2. II/16 Kainuun Prikaati sieltä tosiaan napsahti :) Odottelua piisaa mutta tosiaan eiköhän se ensivuoden heinäkuukin sieltä yhtälailla tule :}

   Poista
 2. Mä tykkäsin intin boksereista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä annoin niille kerran mahdollisuuden ja petyin pahasti :D Mosaleirin 14km marssi ja koko matkan se lahje hiersi sisäreiteen.. Enpä sitten voinut lomilla käyttää farkkuja, kun oli niin komeat palovammat reisissä :'D

   Poista
 3. Olisin menettänyt hermoni, jos en olisi jo P-kauden ekasta leiristä lähtien omannut otsalamppua. On pelastanut todennäköisesti myös monelta häviämisilmoitukselta, kun säkkipimeässä teltassa hanskat, sukat yms. löytyivät valon avulla helposti.

  Aurinkorasva olisi ollut mulle ihan hyödyllinen juttu, kun palveluksen ekalla viikolla oli joka päivä pari tuntia sulkeisia, ja aurinko paahtoi ja kärvensi mun herkän ihon aivan karrelle.

  Puukolle on tosiaan ollut käyttöä, ja yleensä maastossa sitä tarvitsee eniten juuri silloin kun se on unohtunut telttaan tai jopa kassulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikä käytti kännykän valoa... Aika kämästä! :D Ja tuo puukkojuttu on niiiiin totta :D

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä! :) Heinäkuussa lähtö Kajaaniin, joten kaikki maholliset vinkit otetaan vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sinne! Kohta se pelvelukseen astuminen onkin jo käsillä!

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä myös täältä, ite menen tulevaisuudessa inttiin :) toivottavasti jo 2017 ekassa erässä. Koulun takia vasta tuohon erään aijon hakea. ps. blogiasi on ollut ilo seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ja tsemppiä hakuprosessiin, kannattaa pistää paperit menemään jo heti ensi haussa :)

   Poista
 6. Tiedätkö mitenkä naisia sijoitetaan alussa? Menevätkö ne myös naistentupiin sukunimen perusteella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli naiset aika randomisti pistetty kolmeen eri tupaan.. En kyllä vieläkään ole saanut selville, minkä perusteella meidät oli jaoteltu :D

   Poista