sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Vastauspostaus 2/2

Heippa! Kerkesi hetki vierähtää välissä, mutta nyt kerkeen sopivasti näpyttelemään loppuihin kysymyksiin vastaukset.
Yhäkin painotan sitä, että kaikki kirjoittamani perustuu omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiini ja ajatuksiin. Blogini sisältö ei vastaa PV:n tai sen henkilökunnan mielipiteitä/virallista kantaa, vaan vain ja ainoastaan minun.

IHMISSUHTEET INTISSÄ

Oletko ystävystynyt?
Alokastuvassa sitä tuli melko läheiseksi omien tupalaistensa kanssa. Olen saanut paljon uusia kavereita ja uskon, että kotiutuessani sitten joskus, minulle jää käteen myös todellisia ystäviä.
Minkä ikäisiä muut tuvassasi olleet naiset ovat ?
Täällä naisten ikä on ollut mitä vain väliltä 18v ja 29v. Nuorimpia (-95) on tietenkin valtaosa.
Ovatko suhteet armeijassa todellisia ?
Täällä tulee vietettyä samojen ihmisten kanssa valtavasti aikaa ja sitä alkaa todella tietämään millaisia nämä ovat. Ehkä siksi intissä ystävyyssuhteista tuleekin niin vahvoja, kun jossain kohtaa alkaa väkisinkin tuntemaan toisen jo liiankin hyvin. Mikäli meinasit romanssisuhteita, niistä en osaa sanoa. Toisaalta ihmiset saattavat löytää juuri sen oikean vaikka kaupan kassajonosta niin miksipä ei armeijasta? Olen kuullut inttiromansseista, jotka ovat päätyneet seurusteluun, sehän on vain hienoa jos ihmiset löytävät toisensa :)

MUUT 

Mitä olet mieltä tasa-arvoisesta asepalveluksesta, pitäisikö naistenkin mennä enemmän armeijaan?
Mielestäni nykyinen malli on juuri sopiva. On hienoa, että naiset saavat mahdollisuuden käydä intin, mutta tuskin siitä mitään tulisi jos he joutuisivat aivan kaikki tänne.. :D
Suosittelisitko inttiä muille naisille?
Ehottomasti! Mielestäni jos on yhtään sellainn fiilis, että intti vois olla se oma juttu niin sinne vaan! Ehkä kannattaa kuitenkin ensin käydä jollain "intti tutuksi"-leirillä tsekkaamassa meininkiä ettei tule ihan totaalisena yllätyksenä, millaista tänämä touhu täällä on. Tahdon omalta osaltani kannustaa jokaista inttiin menemisestä haaveilevaa naista: toteuttakaa unelmanne, näyttäkää mihin teistä on! 
Onko joskus ollu sellane fiilis että mitä teen täällä haluun pois?
Kyllähän sitä välillä pysähtyy miettimään että mitäs kettua mä täällä teen :D se on kuitenkin vain ohimenevä ajatus, joka liittyy niihin hetkiin kun on erityisen kurjat oltavat.
Parhaat ja huonoimmat asiat intissä?
Hmm, hyvä kysymys! Parhautta on ainakin nämä ihmiset, yhteishenki, kasarmiruokailut, mielenkiintoinen koulutus, itsensä ylittäminen ja ainutlaatuiset kokemukset. Huonointa ehdottomasti aikaisin herääminen, väsymys, vilu, pakkiruokailu, fyysisen tai henkisen kunnon loppuminen kesken ja ristiriidat muiden kanssa.
Mikä on ollut tähän asti parasta palveluksessa? Entä kamalinta tai vähiten mieluista?
Paras hetki oli se kun pääsin ensimmäisen leirin ja 14km marssin päätteeksi omaan tupaan ja tiesin lomien alkavan muutaman tunnin päästä. Olin ollut edellisen viikonlopun kiinni, viettänyt 3 yötä mosaleirillä mettässä ja lopuksi marssinut sen 14km takaisin kassulle. Olin aivan rikki, paikat hajalla ja kuolemanväsynyt eikä hienompaa fiilistä ois voinu olla: ylitin itseni, selvisin hengissä ja lomillepääsy häämötti edessä. Hienoja kokemuksia ovat myöskin olleet taisteluammunnat, voimankäyttökurssi sekä Lapin Urheiluopiston opiskelijoiden järjestämä liikuntapäivä.
Kamaluus on yleensä liittynyt sen hetkiseen kurjaan oloon: on ollut älytön väsymys, paikat kipeet tai muuten vain paha olla. Ehkä eräs siirtyminen taisteluharjoitukseen oli kamalin kokemukseni: flunssasena oli kunto loppua kesken ja jalkaan sattui saakelisti.
Miten haetaan naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen ja mitä siitä tulisi tietää?
Hakuohjeet löytyvät puolustusvoimien sivuilta tai ihan googlettamalla :) pistäisin linkkiä jos tällä kännykällä jokin onnistuisi.. Ennen inttiin tuloa kannattaa oikeasti perehtyä siihen, mitä ja millaista täällä on, jottei alkujärkytyksissään päädy keskeyttämään. Intin käyneet naiset ovat paras tietolähde, myöskin netistä löytyy vaikka ja mitä mutta kaikkea ei oikeasti kannata uskoa! 
Käytkö inttiä oman huvin vuoks vai tähtäätkö tällä johonki?
Kaikkien muiden syiden lisäksi yhtenä on se, että tahdon pitää mahdollisuuteni rajavartijaksi hakeutumiseen avoinna ja siihen vaaditaan intin käyminen myös naisilta. Mihinkään kadettikouluun tms en oo missään vaiheessa ollut kiinostunut menemään. 
Kadutko sitä että lähdit armeijaan?
En ikipäivänä! Inttiin lähteminen on ehkä elämäni paras päätös! Tämän myötä olen oppinut itsestäni aivan valtavasti, tutustunut huipputyyppeihin, vihdoin tajunnut mikä minua oikeasti kiinnostaa ja sain katkaistua jo hetken kestäneen "turhanpanttina palloiluvaiheen" elämässäni.
Tuutko treffeille sotkuun?
Kiitos kysymästä, mutta pitää nyt kyllä jättää väliin :D
Montako sotakoiraohjaaajaa teitä on ?
Soitakoiramiehistön koko vaihtelee hieman vuodesta toiseen. Keskimäärin miehistöä lienee 12-14.
Onko siellä olo semmosta ku oletit?
Aika pitkälti kyllä. Oletukseni perustuivat samassa varuskunnassa palvelleiden kaverien kokemuksiin sekä "intti tutuksi"-leireihin. 
Laulatteko lastenlauluja, jotta marssiessa pysyy tahti? 
Harvemmin :D p-kaudella toistettiin paljon tahtia, eli huudettiin muodonviejän perässä "vasen, vasen, vaseeen! Yks. Kaks. Kolmeee!"
Miksi menit inttiin?
Tää on kyllä aina yhtä paha kysymys.. Syitä oli monia, päälimmäisenä ehkä kiinostus ja mielenkiinto tätä touhua kohtaan, sitten tuli halu päästä koiraosastolle, tarve pitää välivuotta, uudet kokemukset ja itsestään oppiminen.
Minkä ikäisenä olit varma että lähdet armeijaan?
Varmuus tuli sillä hetkellä, kun mietiskelyn ja pohdiskelun jälkeen vihdoin lykkäsin hakupaperit postilaatikosta sisään. Olin 20v silloin.
Mikä tämän hetkinen ammattisi on?
Opiskelen siviilissä sairaanhoitajaksi, mutta siitä tuskin tulee koskaan ammattiani.
Millainen ihmisen olisi hyvä olla sun mielestä jos inttiin hakee?
Tärkeintä on asenne ja motivaatio! Tottakai sosiaalisesta luonteesta ja hyvästä kunnosta on aina hyötyä, mutta itselläni ei ollut oikeastaan erityisemmin kumpaakaan kun tänne tulin. Kaikkea voi kehittää kunhan halu on kohdallaan!
Onko halu palvella isänmaata ja tarpeen tullen sen puolustaminen riittävä selitys hakeutua inttiin valintatilaisuudessa kysyttäessä?
Minun mielestäni tuo on oikein hieno syy lähteä armeijaan naisena :) tuskin valintatilaisuuden ukkelit ovat kovinkaan paljoa eri mieltä kanssani.

Pari kysymystä lisää, jotka tulivat edellisen postauksen julkaisun jälkeen:
mikä oli sun punnerrusten ja vatsalihasten laita niissä ensimmäisissä kuntotesteissä tai treenasitko punnerruksia ylipäätään ennen armeijaan astumista?
Kuntotestissä punnersin 10 punnerrusta ja sekin oli ihan harjoittelun tulosta.. :D vatsoja meni yllättävän paljon, 37 minuuttiin. Nuokin ovat sellaisia, että kehittyvät nopeasti treenaamalla vähän :)
Onko teillä ollut jo liikuntakoulutuksessa (?) esimerkiksi jalkapalloa, sählyä, korista tmv lajeja? Jos on / ei ole niin haluaisin tietää sun kannan tähän, että mitä mieltä olet siitä, että tuollaisia harjoitellaan armeijassa? 
Meillä on liikuntakoulutuksissa ollut juurikin jalkkista, koripalloa, lentopalloa, kuntosalia ja sauvakävelyä. Minullanei ole noista lajeista paljoakaan mitään käryä ja osallistumiseni on ollut hieman asenteella "tapelkaa te innokkaat vaan siitä pallosta, minä oon täs hiuka syrjemmäs messis" :D Liikuntakoulutus tuo mukavaa vaihtelua perusryynäämiseen ja itse en ainakaan ollut ennen sauvakävellyt, uusi kokemus siis sekin :)

Mikäli tulee jotain kysyttävää vielä, tottakai aina saa laittaa kyssäriä kommenttiboksiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti