sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

"Raja- ja merivartiokoulun johtaja on valinnut Teidät..."

"Raja- ja merivartiokoulun johtaja on valinnut Teidät ehdollisena opiskelijaksi Rajavartijan peruskurssille 23.

Tuleva hallintoyksikkönne on Suomenlahden merivartiosto."
 
Maanantaina saapuneen sähköpostin ensimmäiset lauseet.. Voiko onnellisempi enää olla!? Viimein ja vihdoin tiedän, mikä minusta tulee isona. Minusta tulee rajavartija (merivartija?)!

Aiheeseen sopiva kirpparilöytö, 2€
 Opinnot alkavat 11.1, eli tässä olisi puolisen vuotta aikaa tyhjentää tämä 54neliöinen kaksioni kaikesta turhasta, löytää tavaroilleni säilytyspaikka, hommata koirilleni hoitopaikka vuodeksi ja pysyä nahoissani kaiken tämän innostuneisuuteni keskellä. On se vaan niin mahtava tunne, kun vihdoinkin jokin asia lyödään lukkoon ja elämä saa jälleen jonkin suunnan. Aloin jo turhautumaan kotiutumisen jälkeiseen turhanpanttina ajelehtimiseen, kun ei yhtään tiennyt mitä elämä tuo tullessaan. Nyt tiedän, että se tuo jotain ihan huikeeta ja pääsen toteuttamaan suurta unelmaani. So so so happy! Imatra täältä tullaaan!


23 kommenttia:

 1. Älyttömästi onnea opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
 2. Uuii huikeeta! Onnea kovasti. Sulla kyllä on onnea joka paikassa :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hienosta saavutuksesta =)

  VastaaPoista
 4. On ollut kyllä kivaa lukea tätä blogia, kun itsellä olisi kauhea hinku intiin. Uskon että pärjäisin siellä, ja tykkäisin olla, mutta ajatus siitä että joskus oikeasti joutuisi sotimaan saa vähän empimään. Itse sotiminen ei vielä olisi "este" (sitä vartenhan se armeija käydään!), mutta kun mietin että entäs jos minulla silloin olisikin pieniä lapsia? Luonnollisestihan myös mieskin sinne sotaan joutuisi, joten... Mietitkö sinä koskaan tälläisia? :) Mutta hei, kiitos tästä blogista! ;)
  - Gina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en jotenkin näe sitä todennäköisenä, että joutuisi todella lähtemään tuonne rintamalle, siksi en ehkä ole asiaa kauheasti mietiskellyt. Tottakai se pitää hyväksyä, että armeijan käytyään on tuo velvollisuus olemassa.. Ei se silti vaikuttanut päätökseeni inttiin menemisestä :)

   Poista
 5. Heippa! Ensinäkin onnea opiskelupaikasta!

  Sitten: mulla olisi ihan sairaasti kysyttävää armeijasta, kun itse suunnittelen sinne menoa! Saisko sulle lähettää jonkun kysymyslistan sähköpostiin tai johonkin (en ainakaan löytänyt s-postiosoitetta), en meinaan löytänyt kaikkia vastauksia netistä tai täältä!
  Rakastan tätä sun blogia, antaa niin paljon rohkeutta ja motivaatiota lähteä tekemään sitä mistä haaveilee! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai, voit pistää kysymyksiä tulemaan vaikka fb:n kautta (Ida Leino). Pyrin vastaamaan heti, kun vaan aika antaa myöden :)

   Poista
  2. Hyvä! Kehittelen jonkinmoisen kysymyslistan ja kyselen sitten kun tarvitsen apua! :)

   Poista
 6. Aivan mielettömän upea juttu! Pidähän sitten blogia kokemuksistasi jos vaan saat mahdollisuuden. Ilo olisi seurata vuoden koulutusmatkaa rajalla.

  VastaaPoista
 7. Tiedätkö onko erityisnuorella mahdollisuutta päästä armeijaan? Olisin kovasti kiinnostunut menemään, mutta en ole varma, että pääsenkö

  VastaaPoista
 8. Voiko armeijaan tuoda esim avattua biotiinipurkkia? Kun jossain lapussa luki, että tavarat tarkastetaan hyvin läpi, kun tulee ensimmäisenä päivänä paikalle. :) ajattelin ettei ne ajattele sitä joksikin huumausaineeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   En tietenkään uskalla varmaksi sanoa mutten usko että ravintolisät ovat mikään ongelma :)

   Poista
 9. Moikka, en tiedä miten enää kirjoittelet blogia, mutta itellä on tuo rajavartija haave kasvanut ja nyt kesällä vihdoin päätin laittaa paperit menemään. Oisin muutaman kysymyksen halunnut kysellä pääsykokeista yms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, valitettavasti kommenttisi oli jäänyt minulta huomaamatta, pahoitteluni! Mikäli sinulla on yhä kysymykskä mielessä, laitahan vaikka IG:ssä @maastotoukka tai ida.leino (a) gmail.com :)

   Poista
 10. Jos haluaa esim. just rajalle töihin niin pitääkö olla suoritettu intti että voi hakea ko. kouluun vai voiko hakea vaikkei olisi sitä käynyt?

  VastaaPoista
 11. Täytyy olla intti käytynä tai kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko jotain saman tyylistä koulua, johon ei tartteis olla käytynä inttiä?

   Poista
  2. Ei tuu mieleeni.. Ehkä joku vartijakoulu? Poliisikoulu? Sotilasammattiin haluavan on valitettavasti pakko käydä intti ensin (pl. Ahvenanmaalaiset).

   Poista