sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Tutorial: Inttinuttura

Lupasin joskus aikoja sitten tekeväni tutoriaalipostauksen nutturoista, joita itse käytin intissä. Vihdoinkin ihme on tapahtunut! Sain aikaiseksi väsättyä nutturantekovideon! 

Mitään hienoja ranskanletti tms systeemejä en osaa tehdä, joten turvauduin todella simppeleihin perusnutturoihin. Näiden tekeminen on nopeaa ja helppoa. Tarvitset vain pari pikkuponnaria ja yhden isomman "donitsin". Niillä pääsee jo hyvin alkuun.


Nuttura nro 1 on se, jota käytin etenkin p-kaudella, kun joku vielä jaksoi nipottaa hiuksista. Nutturasta tulee suht siisti ja kestävä.
Nutturaa nro 2 käytin kypärän kanssa, kun meillä ei saanut olla pelkkää lettiä. Tavisnuttura olisi ollut kypärän tiellä ja painanut takaraivoon. Pointtina on löysätä letin tyvessä olevaa ponnaria (tai tehdä letti kokonaan ilman sitä) ja kerätä letti kasaksi.
Nuttura nro 3 on huippunopea, mutta vaatii melko pitkät hiukset ja harjoittelua, jotta siitä saa tarpeeksi tiukan. Ideana on siis kiepauttaa hiukset solmuun ja kääräistä loppupätkä ponnarilla solmun ympärille. Juuri sopiva niihin hetkiin, kun on about 3sekunttia aikaa olla se tukka kiinni :D


Toivottavasti videosta saa selvää, vaikka se onkin melko pienenä tuossa. Ja kysykää toki jos jokin mietityttää!

Mikäli video ei näy tässä, käy katsomassa se Youtubesta! -> https://youtu.be/6qLL2pG2KTc

12 kommenttia:

 1. Voitko linkittää kun mulla ei näy... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Latasin videon suoraan Bloggeriin... Yritän saada sen youtubeenkin josko sitten skulaisi :)

   Poista
 2. Voi kuinka kätevä toi viimeinenkin :D Ei vaan taida ehtiä kasvattamaan tarpeeksi pitkää lettiä siihen. Pitää kyllä harjotella kaikkia mahdollisia tapoja ja napsia ne itelle sopivimmat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoitus tekee mestarin ja hiuksissa on onneksi se hyvä puoli, että ne kasvavat kyllä takaisin vaikka niitä hiukan pätkäsisikin :)

   Poista
 3. Kiitos postauksesta! :)
  -Gina

  VastaaPoista
 4. Oonko ainoa jolla video ei näy? Katsoisin siis iPadiltä :) Pystytkö laittamaan vaikka linkin postaukseen, mikäli video on siis youtubessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on youtube-linkkikin olemassa :)
   https://youtu.be/6qLL2pG2KTc

   Poista
 5. Kiitos ihan tosi paljon! Tuo video autto hirmuisesti. Varsinkin tuo solmunuttura on niin näppärä! :) Oon toosi kauan ressannu että miten ne hiukset pysyy matkassa mukana kun en millään haluaisi pätkäistä näitä lyhyeksi. Kovasti monet on kyselly, että meinaatko leikata hiukset lyhyeksi kun meet inttiin. En edes halua miettiä sellaista vaihtoehtoa :D Eikä nyt tarvikkaan, kiitos tämän postauksen! T. E

  VastaaPoista
 6. alussa puhuit inttileiristä jossa olit käyny siskos kanssa. millanen se oli ja miten sinne voi mennä. ite oon miettiny et haluisin käydä intin mutta näillä tiedoilla mitä on tuntus kamalan epävarmalta. Nii auttas hirveesti tollanen inttileiri. Löytyykö se ihan googlettamalla ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kävin "intti tutuksi"-leirin Naisten Valmiusliiton järjestämällä Nasta-harjoituksella (googlesta löytyy). Noita leirejä löytyy vaikka mimmosia myös mpk:n koulutuskalenterista https://www.mpk.fi/Default.aspx?tabid=942
   Toivottavasti tuosta on apua :)

   Poista
 7. Heippa!
  Mua kiinnostaa intti ihan hirveesti (oon nyt 16.v.), ja haluaisin astua palvelukseen heti kun voin.. Mutta minua hieman epäröittää että selviänkö miten sieltä, joten kuulinkin täällä nuista intti tutuksi -leireistä. :) Kiinnostaisi mennä sinne, niin pari kysymystä sitä koskien: Onko sille leirille ikärajaa (pääsenkö jo ensi vuonna 17-vuotiaana sinne)? Ja mitä kaikkea siellä leirillä tehtiin ja kuvaako se leiri paljon "oikeaa inttiä"?
  Kiitos jos vastaat!

  T: Intistä haaveileva tyttö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, pahoitteluni! Huomasin viestisi vasta nyt! Sillä leirillä, jolla olin oli myös alaikäisiä. Niitä voipi bongailla MPK:n sivuilta kurssikalenterista. Ne kurssit joilla olen ollut, vastasivat kyllä inttiä jonkun verran. Sai hyvän käsityksen, mistä on kyse :)

   Poista