maanantai 12. toukokuuta 2014

Asiat kuntoon Kelan kanssa (+kuntotestikokeilu)

Tapahtuipa elämässä mitä tahansa, aina saa olla tahimassa Kelan kanssa. Siltä ainakin minusta välillä tuntuu.
Onneksi palvelukseen astuminenkaan ei ole poikkeus, joten taas saa käydä kirjautumassa Kelan sivuille ja alkaa täyttämään lomakkeita. Luojan kiitos nuo saa nykyisin täytettyä netin kautta! En kyllä enää jaksaisi niitä hehtaarin mittaisia paperiversioita. Itse kävin hoitamassa kaksi asiaa:

 • Sotilasavustuksen hakeminen. Kannattaa kuulemma tehdä kuukautta ennen palvelukseen astumista. Minä tein varmuuden vuoksi jo pari kuukautta ennen, koska asumismenot eivät tule tässä välissä kuitenkaan muuttumaan ja olen tälläinen panikointiin taipuvainen ihminen, jonka kannattaa hoitaa asiat ajoissa pois alta :D
 • Opintotuen pistäminen tauolle. Luonnollisestikkin opinnot jäävät intin ajaksi odottamaan, jotenka myöskin opintotukihanat pitää muistaa sulkea. Toinen opintoihin liittyvä juttu, joka kannattaa muistaa välttyäkseen ikäviltä yllätyksiltä jälkeenpäin: ilmoita oppilaitokseesi olevasi poissaoleva ainakin yhden lukukauden verran (itse ilmoitin suoraa olevani koko vuoden pois, koska se on helppo sitten korjata jos en olekkaan).
Tälläinen pieni muistutuksen tapainen postaus tähän väliin teille muillekin, jotka olette armeijaan lähtemässä :)

PS. Itselleni muistiin tänään tekemäni kuntotestin tuloksia. Pientä parannusta edelliseen kertaan nähden oli tullut, hyvä niin!
Istumaannousut/min: 36 (kiitettävä)
Punnerrukset/min: 13 (välttävä)
Vauhditon pituushyppy: 175cm (hyvä)
Cooper: 2300m (tyydyttävä)

Viime marraskuussa luvut olivat 32, 11, 170cm ja 1870m, enkä ole aktiivisesti treenaillut kuin juoksua.


10 kommenttia:

 1. Yllättävän kivuton operaatio tuo sotilasavustuksen hakeminen netissä! Ja mitä luksusta, että Kela voi maksaa korvaukset suoraan asianomaisille tahoille (vuokranantaja, sähköyhtiö jne.), ettei tarvitse edes siitä huolehtia itse! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kieltämättä kyllä oli niin helppo homma, että aloin epäilee tehneeni sen jotenkin väärin :D Harmittaa vaan, kun Kela ei näemmä korvaa vesilaskua jos se ei sisälly kiinteänä vuokraan.. Meilläkin on vesimittarit ja lasku tulee pari kertaa vuodessa.. Odotan tooosi innolla sitä, miten maksan puolen vuoden vedet kerralla :D

   Poista
  2. Onpa outoa, ettei muka maksa, kun vesi nyt kuitenkin kuuluu aika olennaisesti perusasumiseen! Siitä sitten vaan säästämään päivärahoista... :D

   Poista
  3. Kyl se maksaa, täs tapaukses puolet jos asut toisen henkilön kana samaa taloudes. Lasku tulee toimittaa jälkikäteen kelaan ja sielt tulee sit korvaus.

   Poista
  4. ^onko näin?! Luulin että tuo pätee vain sähkölaskuun! Hieno kuulla :)

   Poista
  5. Kyllä sen pitäisi. Vesi on (kuten sähkökin) asumisen perus edellytyksiä ja kuluja ja ne kuuluisi korvata

   Poista
 2. ylpee susta :) ja cooper on kyllä todellista kehitystä <3

  VastaaPoista
 3. Hienoa jatka samalla lailla! -Hylje

  VastaaPoista