tiistai 13. toukokuuta 2014

"Pakko saada"-hifistelyhankinnat

Jollain tapaa olisi kai ollut parempi, että olisin kuullut inttiin menostani päivää ennen palveluksen alkamista, jotten kerkeisi näin kauhiasti miettimään, pohtimaan, panikoimaan, miettimään lisää, ylispekuloimaan ja tulemaan lopulta hulluksi. Tein mind map-tyylisen muistilistan, mitä kaikkea pitäisi muistaa ennen tuota suurta päivää tehdä ja vähän turhan täyteen tuo minun A4:ni tuli.
Ja sitten, kun kaikki oikeasti olennainen on hanskassa (eli sotilasavustushakemus tehtynä ja PAM kourassa), jatkan "valmistautumista" kaikella aivan turhanpäiväsellä :D Jo armeijan käynyt ystäväni seuraa touhujani vierestä eikä voi muuta kuin ihmetellä, mitä ihmettä oikein touhuan. Hän itse meni aikoinaan armeijaan ja muisti ennen sitä pakata parit tärkeet kamat kassiin ja saapua ajoissa varuskuntaan. Miksi minusta tuntuu, että melkein kahden kuukauden täyspäiväinen valmistautuminen ei riitä? Mä oon niiiin kahjo :D

Tämän päivän suurin saavutus oli löytää mahdollisimman hyvällä hinta/laatu-suhteella varustettu varavirtalähde kännykkää varten. Netin läpikotaisen penkomisen jälkeen mielestäni paras löytö oli TÄMÄ. Kyseessä on 50 000mAh kokoinen (eli aivan hervottoman valtava!) lisäakku, jolle tulee postikuluineen hintaa n. 45€.


Toinen bongaukseni menee jo lievästi hifistelyn puolelle, mutta kuulemma tälläinen on melkoisen kätevä ainakin kesähelteillä. Kyseessä on siis taisteluliivin kiinnitettävä 2-3


-litrainen juomarakko. Olisi aina vettä mukana ja sen juominen kävisi kätevästi letkun kautta vaikka juostessa. En ymmärrä näiden erilaisten rakkojen ominaisuuksista oikein mitään, joten hankala arvioida mikä voisi olla paras. Vajaalla parilla kympillä saa TÄLLÄISEN taikka TÄLLÄISEN.

Mil-Tec, 3litraa, 19,99€, Varusteleka
Condor, 2,5litraa, 18,9€, Milgear

 Pitäisi kai keksiä päiviinsä jotain oikeata sisältöä, ettei tarvitsisi elämäänsä tuhlata erilaisten juomarakkojen vertailemiseen :D

11 kommenttia:

 1. Ei sinne inttiin mitää varavirtalähdettä tarvii. Metsään ei kannata ottaa mitää iphonea mukaan, joku vanha perusluuri. Sen kun lataa ja avaa vain kun tarvii, niin hyvin pärjää. 45 euroa voi käyttää fiksummin. Juomarakko on vähän makuasia. Onhan se kätevä, mut kyllä ne perinteiset juomapullotkin toimii. Kannattaa sijoittaa kunnon otsalamppuun ja monitoimityökaluun, uikkareihin, tekniseen alusasuun ja omiin alusvaatteisiin.

  VastaaPoista
 2. Noo, tarvitsen tuollaisen lisäakun anyway niin mikäpä etten ostaisi sitä inttiin (vaikken sitä tarttiskaan). Metsään ajattelin juu ottaa kakkospuhelimena toimivan lumiani :)

  VastaaPoista
 3. Ei toi lisäakku mikään huono hankinta ole kunhan se vain on laadukas, kestää siis myös intin jälkeen (muuten sen 45e voi kyllä käyttää paremminkin) :D
  Itse ainakin MPK:n hommissa kouluttajana olen huomannut että varavirtalähteelle olisi käyttöä koska yhteydenpito muihin kouluttajiin tapahtuu VIRVEn puutteessa omalla puhelimella. Toki riippuu ihmisestä kuinka aktiivisesti muuten elää, mutta kyllä mulla sille ainakin ois käyttöä vähintään kerran kuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ihan kiva mielenrauhankin puolesta, että tietää saavansa kännykkään tarvittaessa virtaa vaikkei olisikaan se seinäpistoke käsillä :) Ja minun kännykässäni kestää akku jonku 2h kerralla.. Ettei edes iltavapaiden ajan jaksa se akku sykkiä ilman virtaa :D

   Poista
 4. Mää haluan kans ton juomarakon! :D kelasin kans itte ostaa sellasen, vara-akku multa löytyykin jo tohon samsunkiin ja uskon että se tulee sielläkin mukana olemaan =) en usko että hajoaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juomarakko tulee varmana olee kätsy, varsinkin kesähelteillä! :D Muistaapahan juoda tasasemmin, kun se letku on siinä turvan ulottuvilla jatkuvasti :P

   Poista
 5. Moikka! Täällä kans yks tuleva alokas 2/14:) Mä oon tosin menossa Karjalan Prikaatiin, Vekaranjärvelle! Lueskelin sun blogia ja jään ehdottomasti seurailemaan! Puhuit tossa pari postausta taaksepäin hakulomakkeesta ja liikuntatottumuskyselystä! Niin mistä niitä voi tulostaa??? en löydä millään! Ja oon tässä just pari päivää miettinyt iha paniikissa et millon se lappu missä saa toivoo joukkoyksikköä tulee!!:D Haluisin ainaki yritää vaikuttaa siihen että pääsisin ilmatorjuntaan tai viestikomppaniaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva löytää "kohtalotovereita" :) Ne lomakkeet löyty Niinisalon omilta sivuilta ja oli tarkoitettu siis vain niinikseen meneville. Kannattaa penkoa sieltä PV:n sivuilta oman prikaatin sivusto perin pohjaisesti ympäri, jos ei löydy ni tuskin semmosia sit ees on :D Peukut pystyyn ja sormet ristiin, että pääset sinne minne haluat :)

   Poista
 6. ää luin vielä lisää ja sullahan on iha sama tilanne ku mulla! :DD Munki poikaystävä on nyt intissä vekaralla ja mä lähen heti sen perään sinne!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Tuntuu ettei oo mikään ihan tavanomainen tilanne tää, mutta kiva etten oo ainoo :D Vähän porukka kyl kattoo kieroon välillä, että "etkö muka kestä olla poikaystävästäs erossa ku meet sen perässä inttiin?" :D ARGH! Olin menossa inttiin ennen ku ees tavattiin, se vaan kerkes ennen perkule :P

   Poista
  2. Kiitti vastauksista!:) Pitää joo tutkii tarkkaa viel noi sivut! Poikaystävälle tuli viime vuonna sellane paperi postissa vekaralta, joten mäki haluun sen!! :DD Ja joo sama täällä! Porukka ihmettelee mite mä voin heti perää lähtee, mut pakkohan se on, ku sit harmittaa koko loppu elämän jos ei mee nyt! :)

   Poista