sunnuntai 24. elokuuta 2014

Niinisalon Tykistöprikaatin sotilasvala 22.8.2014

"Minä N.N. lupaan ja vakuutan
kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,
olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.
Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.
Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.
Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.
Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.
Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää."


Perjantaina Tykistöprikaatin alokkaat vannoivat valansa/vakuutuksensa ja meistä tuli tykkimiehiä tai jääkäreitä. Itse ylenin tykkimieheksi, vaikka en tule armeijassa oloni aikana koskaan edes koskemaan tykkiin, loogista!
Valatilaisuus oli kyllä hieno ja juhlava. Yleisöä oli saapunut paikalle yli 4000, joiden joukossa myöskin minun vieraanani olleet äiti, isi, isosiskoni, kummini, ystäväni sekä hänen isänsä. Oli mahtava päästä esittelemään omaa tupaani sekä kaappiani läheisilleni ja näyttää heille millä tavalla olen aiemmat 7 viikkoani viettänyt ja mistä tulen vielä seuraavat 206 aamua heräämään.


Kuten vänrikkimme sanoi, mikään ylennys ei ole voimassa ennen kuin se kastetaan. Suuntasimme siis porukalla Poriin, korkkasimme pullot ja juhlimme tuoreina tykkimiehinä sekä jääkäreinä (oli meillä mukana myös ei-niin-tuore jääkärialikki sekä vm. 2012 tykkimies). Aamulla oli hiukan tukka kipeenä, mutta se kuulunee asiaan ;)

8 kommenttia:

 1. Todella hienoa nähdä noin paljon naisia alokkaiden joukossa :3 Hirveesti myös tsemppiä ja jaksamista sulle, alusta asti on ollut kiva seurata blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän yksikössämme on pari tuvallista naisia, eli "inttimimmejä" riittää :P
   Kiitos, ihana kuulla! :)

   Poista
 2. Voi vitsi ihan henkeä salpaavia kuvia ! Onnittelut ja tsemiä tuleviin aamuihin ! :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon ylennyksestä! Ja täytyy myös sanoa, että hienosti olet vetänyt tähän saakka, jatka samaan malliin! :) Mukava seurata blogiasi, toivottavasti jaksat jatkaa päivittämistä ahkeraan :)
  terkuin, reservin ylikessu Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi, piristit päivääni :)

   Poista
 4. Ihanaa lukea tätä blogia, sillä odotan omaa palvelustani jo innolla. Aloitus todennäköisesti vasta I/16 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Aika menee nopeasti ja pian löydätkin jo itsesi intistä :)

   Poista